Cum sa scap de malahie (masturbare) ?

Majoritatea tinerilor incep acest pacat destul de devreme, poate chiar si inainte de 13 ani tinand seama de viata de azi unde trupurile goale se gasesc expuse aproape la fiecare pas atat pe internet cat si pe la chioscurile de reviste, la Tv si in alte parti.

Eu cred ca lupta cea mai mare o duc baietii si atat la baieti cat si la fete daca ai facut-o odata cu greu mai poti pune frana, de aceea daca sunteti tineri si nu ati incercat, nu incercati niciodata.

Nu uitati ca este cea mai mare placere fizica pe care Dumnezeu a sadit-o in om pentru ca omul sa se inmulteasca si sa stapalneasca pamantul in Taina Casatoriei si nu pentru placere, insotita de avort si in afara casatoriei. Toate mijloacele de ferire de la a face copii sunt avortive mai putin prezervativul care este onanie si Onan a fost ucis de Dumnezeu.

Societatea de azi considera ca asa ceva este normal iar tinerii care nu fac parte din familii crestine ortodoxe puternice nici macar nu stiu ca este pacat pana mai tarziu, poate chiar dupa casatorie cand deja acest pacat este atat de intiparit in om incat cu anevoie se poate scapa de el. Ca si un cui pe care il bati zi de zi, an de an tot mai adanc intr-un lemn foarte tare. Va fi de aceea foarte greu de scos dar nu imposibil.

Cum sacapam de malahie (masturbare) ?

In primul rand spun Sfintii Parinti ca de pacatul desfranarii scapi numai cu fuga, cine crede ca poate sta si se poate lupta cu el va fi invins. Asadar trebuie sa fugi de orice gand, de orice ocazie de a cadea.

In primul rand trebuie sa te feresti sa te mai uiti la poze, reviste, filme si alte lucruri prin care vine ispita, atat pe internet cat si la TV. De exemplu te poti uita la o poza mai inocenta cu putina goliciune si zici ca nu e nimic si ai primit momeala, dupa aceea trupul incepe sa se infierbante si te uiti la o poza mai explicita, dupa te uiti la un film cu goliciuni dar fara a fi explicit si tot zici ca te opresti, si ajungi sa te uiti la poze si filme explicite si cazi in malahie.  Diavolul iti va spune inca un pic si te opresti dar nu mai poti, parca esti legat in fata calculatorului pana cazi in pacat. Dupa ce ai vazut poza sau filmul diavolul iti va aduce mereu in gand amintirea ei si dureaza o buna perioada de timp in care sa nu mai vezi asemenea poze sau filme si cu rugaciunea lui Iisus sa iti curatesti mintea. Nu te increde, cel mai bun mod de a rezista este sa nu primesti nici gandul si cum esti atacat sa spui Rugaciunea lui Iisus. Odata ce ai primit moameala diavolul viclean te va duce pas cu pas pana cazi.

Daca va vine gandul sa va uitati pe internet la videochat sau alte lucruri asemanatoare nu primiti gandul ci opriti-l cu rugaciunea lui Iisus, odata primit gandul si odata ce ai deschis internetul acolo sansa sa nu cazi in malahie este aproape zero.

Daca ai cazut nu numai in malahie ci in orice pacat, oricat de grav sa nu cazi in deznadejde (diavolul te indeamna sa faci pacatul si dupa aceea tot el te acuza, tot el vrea sa te arunce in deznadejde, nu va lasati,  nu uitati ca diavolul a cazut din cer de unul singur, din mandrie, pe cand omul a fost alungat din rai pentru ca nu a ascultat si a fost inselat de diavol) si sa te duci sa te spovedesti pentru ca Dumnezeu stie lupta si neputinta noastra. de cate ori cadem trebuie sa ne ridicam si sa spovedim pacatul. Trebuie mare grija caci fata de Dumnezeu nu putem fi vicleni, El vede daca cadem  pentru ca nu mai putem sau daca facem pacatul fara sa ducem nici o lupta impotriva lui spunand ca oricum ne vom spovedi. Oricum Dumnezeu nu ne va pedepsi pentru ca am cazut ci pentru ca nu am luptat si nu am lasat pacatul. Cel mai mare canon pentru un pacat este sa nu mai faci pacatul acela.

1.  De fiecare data cand te lupta pofta, inainte de a face malahie faci 300 de metanii mari cu rugaciunea : „Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste   – ma pe mine pacatosul/pacatoasa”. Daca iti va fi greu sa faci cele 300 de metanii atunci sa iti fie greu si sa faci malahie. Placerea ori o platesti aici vremelnic ori dincolo vesnic. In zilele in care metaniile mari sunt oprite se fac in loc la o metanie mare 3 inchinaciuni.

Recomand de asemenea citirea cartii : vamile-vazduhului-si-marturii-despre-existenta-lor-nicodim-mandita  care va aduce sufletul in starea potrivita pentru a renunta la acest pacat. Puteti citi de asemenea volumele I si II din Calea sufletelor in Vesnicie – Nicodim Mandita. Este bine cand cititi aceste carti daca nu sunteti obisnuiti cu spovedania sa aveti o foaie alba pe care sa scrieti pacatele din copilarie nespovedite. Diavolul are putere asupra noastra prin pacat iar pentru a renunta la malahie trebuie rupte toate legaturile cu el.

2. Incepi sa tii post miercurea si vinerea (fara ulei daca poti) tot anul, cat si cele 4 posturi. malahia vine de la trup si acesta trebuie „uscat” cu post si metanii ca sa ii treaca cheful

3. Te spovedesti

4. Citesti cartile: „Paza celor 5 simturi” si „Razboiul nevazut” ale Sf Nicodim Aghioritul pentru a invata cum sa iti pazesti gandul. De malahie nu poti sa scapi decat cu ajutorul lui Dumnezeu oricat efort vei depune tu singur tot vei cadea inapoi iara daca vei scapa pentru o vreme si te vei mandri ca este numai meritul tau vei cadea iar, pentru a te smeri. Este foarte importanta paza gandului pentru  ca diavolul mereu iti va aduce ispite ior daca tu nu vei bloca gandul cu Doamne Iisuse si ai primit gandul iar vei cadea

5. Trebuie sa zici cat de des poti in gand rugaciunea  „Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste  – ma pe mine pacatosul/pacatoasa”, este cea mai puternica rugaciune cu care multi au devenit sfinti (la sfarsit gasiti un link cu practicarea ei)

6. Sa citesti zilnic, chiar si o jumate de pagina din Evanghelie sau vietile sfintilor, pentru ca inima daca nu primeste hrana duhovniceasca zilnic se raceste, uitarea si nepasarea sunt mari dusmani

7. Sa mergi duminica la Sf Liturghie

” Un oarecare bărbat evlavios din Egipt și-a lăsat femeia și copii, s-a lepădat de lume și s-a îndreptat în pustie. Asupra lui s-a sculat război puternic de la dracul curviei, care îi aducea în amintire pe femeia lui. Le-a mărturisit aceasta Părinților. Aceștia, văzând că e nevoitor și împlinește tot ce i se poruncește , au pus asupra lui nevoință sporită, luând-o din feluritele Vieți ale Sfinților Părinți. de la această nevoință slăbise atât de mult, încât a căzut la pat. Din purtarea de grijă a lui Dumnezeu, a venit acolo un Bătrân din schit. În Schitul Egiptului – așa se numea o pustie stearpă și sălbatică aflată la mică depăratre de Alexandria – viețuiau monahi preacuvioși, care aveau din îmbelșugare daruri harice și darul dreptei socotințe. Schiteanul l-a cercetat pe bolnav și l-a întrebat: ” Avvo! De ce ești bolnav? Acela a răspuns: ” Sunt dintre cei căsătoriți; am venit nu demult în această pustie, și vrăjmașul mi-a dat război din pricina femeii mele. Am mărturisit Părinților, iar ei au pus asupra mea felurite nevoințe, luând-o din Viețile Sfinților Părinți. Când am început să le împlinesc, am slăbănogit până la neputință, iar războiul a crescut îndoit în trupul meu. Bătrânul schitean, auzind aceasta, s-a întristat și i-a zis: ” Părinții ca niște puternici, cu dreptate ți-au poruncit să faci așa; dar de voiești ascultă de smerenia mea și, părăsind împlinirea acestor nevoințe, hrănește-te cu măsură la vremea cuvenită, fă pravilă cu măsură și aruncă la Domnul toată întristarea ta: El va birui pe vrăjmașul care te luptă – iar cu nevoința ta (proprie) nu vei putea primi izbândă în acest război.  Fratele războit a început să se poarte după sfatul Bătrânului schitean; după ce au trecut puține zile, s-a simțit ușurat de suferință și războiul s-a depărtat de la el”

(SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.282)

Preacuviosul Casian Romanul bagă de seamă că ” războiul cu patima poftei trupești este de neocolit pentru suflet până când sufletul nu va cunoaște că acest război este mai presus de puterile sale, că nu este cu putiință a prini izbândă asupra lui prin nevoința și sforțarea proprie, fără ajutor și acoperământ de la Domnul.

(SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.283)

„Fericit este acel tânăr care de prima oară când se vor arăta în el lucrările poftei va pricepe că nu trebuie să te lași în voia ei, ci trebuie să o înfrânezi prin legea lui Dumnezeu și prin înțelepciune. Fiind înfrânată chiar de la primele ei pretenții, pofta se supune lesne minții și pretențiile ei deja cad: ea lucrează ca cineva lipsit de libertate, ferecat în lanțuri. Împlinirea poftei îi mărește acesteia pretențiile. Pofta căreia rațiunea, satisfăcând-o vreme îndelungată și în chip statornic, îi dă stăpânire asupra omului, domnește ca un tiran atât asupra trupului cât și a sufletului, ducându-le la pierzare pe amândouă.

Îndeobște toate patimile se dezvoltă în om în urma cedării în fața lor; această cedare având loc din ce în ce mai des, înclinarea păcătoasă se preface în deprindere, iar deprinderea face patima stăpânitor silnic asupra omului. ” Teme-te de obiceiurile rele mai mult decât de demoni”, a grăit Sfântul Isaac Sirul.

Atunci când lucrează în tine dorința păcătoasă ori imboldul păcătos, trebuie să o refuzi. Data următoare va lucra mai slab, și în cele din urmă se va stinge cu totul; dar dacă o împlinești, de fiecare dată va lucra cu putere soprită, întrucât capătă tot mai multă stăpânire asupra voii, și în cele din urmă naște deprinderea.

Păcatele pe care n-am obișnuit să le săvârșim ne par ușoare, oricât de grele ar fi. Păcatul care este nou pentru suflet îl înspăimântă, și sufletul nu se va învoi degrabă să-l săvârșească.”

(SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.310)

”La început, obiceiul se împotrivește cu încrâncenare celui ce vrea să lepede jugul lui, părând de nebiruit; cu timpul însă, dacă omul se luptă cu el necontenit, de fiecare dată când el nu se supune obiceiului, obiceiul își pierde din putere.

Dacă de-a lungul luptei și se va întâmpla, din pricina vreunei împrejurări neașteptate, să fii biruit, să nu te tulburi și să nu cazi în deznădăjduire: trebuie să începi iar lupta.

Lupta cu silire de sine împotriva obiceiurilor păcătoase, Dumnezeu i-o socotește omului întru mucenicie, și cel ce dobândește biruință în această luptă este încununat cu cununa mărturisitorilor, ca unul ce s-a nevoit pentru Legea lui Hristos.”

”Câteodată, Dumnezeu ne lasă să ne luptăm doar cu puterile noastre, ca să cunoaștem prin cercare cât de slabi suntem singuri, și ca urmare a acetei cercări să ne ținem de Dumnezeu fără a ne depărta de la Dânsul, SIngurul care poate birui păcatul în cei de vor cu adevărat să vadă biruit păcatul în ei însuși. Amin”

(SF. Ignatie Briancianinov – Experiențe ascetice, pag.311)

 

NU EXISTĂ, FĂRĂ A CERE AJUTORUL LUI DUMNEZEU SĂ POȚI SCĂPA DE MALAHIE (MASTURBARE)  IAR DUPĂ CE AI SCĂPAT, NUMAI CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU POȚI BIRUI RĂZBOIUL CURVIEI CE SE VA RIDICA ASUPRA TA  ÎN CONTINUARE PÂNĂ LA SFÂRȘITUL VIEȚII.

Daca dai trupului prea multa mancare si somn se transforma in dusmanul tau si iti ridica razboiul desfranarii si urmeaza lupta cu gandul care este aproape imposibila de dus cu un trup inbuibat.

Mai departe va rog cititi capitolul : Ce sa fac sa ma mantuiesc pentru a continua pe calea ingusta si anevoioasa a mantuirii.

Foarte folositoare este rugaciunea inimii:

http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/sfantul-munte-athos/metoda-practica-rugaciunii-mintii

 

 

 

 

Reclame

18 gânduri despre „Cum sa scap de malahie (masturbare) ?

  • Nu odata, si daca ai facut acest pacat de zeci de mii de ori sau de mai multe ori si te spovedesti se iarta, si daca se intampla sa cazi iar trebuie sa te spovedesti iar. Ori de cate ori cazi trebuie sa te ridici si sa te spovedesti. Dumnezeu nu ne pedepseste pentru ca am cazut ci pentru ca nu ne-am ridicat la lupta impotriva pacatului incercand sa nu mai repetam pacatul. Lupta cu pacatul tine pana la moarte si cel mai important este sa nu te prinda moartea cu pacate grele nespovedite.

 1. Salut am probleme cu masturbarea.am 15 ani si o fac de la 13 si nu pot scapa de ia ma rog la Dumnezeu la Hristos si tot nu ma pot lasa .si sunt constient ca e un pacat foarte mare si sunt suparat simt ca ma apasa ceva cand o fac stiu ca e gresit realizez dar tot nu ma pot lasa maa pot lasa 3 zile apoi iara cedez ajutatima va rog ca nu mai suport vreau sa scap de ia si nu pot stiu ca dumnezeu nu ma vrea deoarece iam slujit diavolului in astia 2 ani .sunt tot deauna nervos agitat is somnambul sper sa nu fiu posedat deja de la cat am pacatuit ajutatima va rog sunt mega disperat . Si sunt dezamagit cand o fac si vreau sa ma impac cu dumnezeu ca stiu ca mam indeparatat de el ajutatima sper in cel mai scurt timp sa primesc un sfat multumesc

  • Te rog in primul rand sa scrii Dumnezeu cu D mare iar cand scrii el si te referi la Dumnezeu se scrie de asemenea El. Aceasta este o lupta foarte grea. Ceea ce te mustra si te apasa cand o faci este constiinta care este vocea lui Dumnezeu in om. Orice ai face numai prin puterile tale nu vei reusi sa te lasi. Trebuie sa iti cauti un duhovnic bun (va fi mult mai greu sa il gasesti dupa sinodul talharesc din Creta) sa fie antiecumenist si anticip. Trebuie sa te spovedesti, in acest fel rupi puterea diavolului asupra ta, trebuie sa te rogi din ceaslov rugaciunile de dimineata si seara din ceaslov zi de zi. Trebuie sa tii posturile tot anul miercurea si vinerea si celelalte posturi. Razboiul desfranarii vine de la trup, daca mananci bine tot timpul si dormi bine trupul te lupta rau si nu te poti opune. Ai de dus o lupta cu diavolii care iti aduc gandul cu trupul care daca il imbuibi te lupta si cu lumea si ispitele ei. Sa nu crezi ca e usor. De asemenea trebuie sa iti pazesti gandul, daca deschizi calculatorul sau televizorul sau poze si te uiti la tot felul de imagini si filme nu ai nici o sansa. Pe scurt: spovedanie, post, paza gandului si sa te feresti de ispite. Dar sa stii ca sunt oameni care traiesc in curatenie, este posibil dar numai daca te ajuta Dumnezeu.

  • Nu trebuie sa fii asa disperat, esta pacat, dar la spovedanie se iarta si trebuie sa lupti sa nu mai cazi de acolo inainte iar daca cazi iar te spovedesti dar lupti cu toata puterea, daca de 10000 de ori cazi, tot de atatea ori sa te ridici. Nu vorbi de posedare , ca nu esti. Pacatul ce il faci tu il fac probabil 99 % din tineri, dar este pacat si nu trebuie facut

  • Cumpara de la plafar ,,PIPERUL CALUGARULUI”,costa 56 lei. E o planta care se pune drept condiment in mancarea calugarilor pentru a le oprii pornirile sexuale si a nu se masturba. Cu aceasta planta vei reusii sa te vindeci. Succes!

 2. Buna ziua,am 17 ani de aproape 4 ani ma tot confrunt cu masturbarea.Am incercat sa tin post,sa ma rog,sa renunt la orice mijloc de a ma mai putea masturba.Mai putin gandul…ceva la care mai mult de o saptamana nu pot rezista fara sa ma gandesc la masturbare…Am putut sa rezist cel mai mult doua saptamani si 3 zile de doua ori…la fe chiar si acele 3 zile..am crezut ca o sa ma pot abtine dar n-am putut….Va rog din suflet cine se poate ruga si pentru mine ca sa pot sa scap de acest pacat..?Ma lupt de 7 luni aproape 8 si nici acum n-am putut sa scap…Va rog cine ma poate ajuta?Dumnezeu sa fie cu voi!

  • Totul porneste de la gand, daca primesti gandul si te indulcesti cu el e usor sa cazi dupa. Te rog citeste cartile: „Razboiul nevazut” si „Paza celor 5 simturi” – Sf Nicodim Aghioritul, pe mine m-au ajutat enorm. Noi avem de dus toata viata un razboi nevazut cu diavolii, iar diavolii au numai puterea de a ne ataca prin gand, de a ne sugera sa facem pacate, sa ne arunce in iadul vesnic. Orice fapta si orice cuvant a fost inainte gand. Incearca sa spui cat mai des Rugaciunea lui Iisus si Dumnezeu va vedea lupta ta. Sa nu crezi ca eu sau altii nu avem aceasta lupta, e o lupta groaznica pe care trebuie sa o purtam pana in minutul mortii.
   ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/4Razboiul_nevazut.pdf

   http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe-audio/paza-celor-cinci-simturi-sfantul-nicodim-aghioritul/

  • cind vine ispita mare si simti ca nu rezisti incearca so faci fara pornografie. si gindestete la orice numai nu la sex. cel mai bine uitate la un portret neutru. vei vedea ca no sa poti termina. fa asa de fiecare data cind simti ca nu mai rezisti. trebuie sa rupi legatura in creier intre pornografie si masturbare. vei scapa de masturbare cam intro luna

 3. Revin după 9 luni.Pe 5 septembrie a fost ultima data când m-am masturbat după pana în ziua de azi nu am mai făcut și nici nu am pofta.Ii mulțumesc lui Dumnezeu care m-a scăpat de acest pacat.Nu este imposibil cum spun altii.Atat timp cat exista Dumnezeu totul este posibil!Luptați și rugați-vă ca Dumnezeu sa va scape de acest păcat.

  • Ma bucur ca ai reusit, nu uita ca lupta dureaza toata viata, trupul te trage spe iad iar sufletul lupta mereu cu trupul. Numai cerand ajutorul lui Dumnezeu poti scapa si te poti mentine sa nu cazi, altfel prin propriile forte, nu ai nici o sansa.

 4. Buna ziua. Am 11 ani si am inceput sa ma masturbez anul trecut. Fac asta de cand am schimbat clasa si am cunoscuto pe Alexandra care sa in banca cu mine. M-a sarutat(cu limba) de ziua mea si de atunci e sufletul meu pereche. Iam zis sa facem sex dar nu vrea si nu stiu ce sa fac. Inainte sa luam vacanta am urmarito acasa si mam masturbat in fata geamului ei. Imi este rusine si nu stiu cu cine sa vorbesc

  • Nu esti singurul din tinerii din ziua de azi care fac acest lucru dar acest lucru nu trebuie sa te consoleze pentru ca intradevar este o problema. Nu trebuie sa cazi nici in deznadejde. Noi oamenii ne nastem pe pamant cu scopul de a ne mantui. Scopul unirii barbatului cu femeia (numai prin casatorire la biserica) este mantuirea si apoi nasterea de copii. Ce iti pot spune ca fara sa te rogi la Dumnezeu si sa depui si tu efort ( sa iti controlezi gandurile, sa le blochezi, sa fuzi de orice motiv de a cadea in masturbare, nu o sa reusesti). daca tu si fata respectiva va incepeti viata sexuala acum din punct de vedere lumesc o sa te bucuri si o sa te simti „cool” alaturi de alti copii dar viitorul tau nu va fi prea luminat. La un moment dat o vei lasa gravida, ea va trebui sa faca avort si o sa aveti in comun un pacat de moarte, apoi cand o sa ajungeti la varsta sa va casatoriti nu o sa mai fii in stare sa tii o familie pentru ca tu vei cauta refugiu in masturbare sau la alte femei. Ea, fata de care vorbesti acum va trece din baiat in baiat si va avea aceeasi probleme in casnicie. Bine ar fi sa renunti la acest pacat iar cand vei fi mare sa iti gasesti o prietena cu care sa te casatoresti si nu iti va parea rau ca ai asteptat.

 5. Interesant ce se scrie aici. Eu nu cred că Dumnezeu pedepsește, nici nu vreau sa cred că totul este un pacat. Adesea mă detașez de toate dogmele, învățăturile și mă analizez pe mine (ce simt, ce gândesc, ce-mi spune intuiția), etc. Da, in adolescenta ma masturbam de placere si acum o fac cu aceeasi placere (mai rar ce este drept). Da mă întristează faptul că la început de „cariera” adolescenții se simt păcătoși, posedați, etc…

  Este doar o
  autocunoaștere, o etapa iar părinții ar trebui sa fie conștienți de asta și să îndrume „lăstarii” către activități consumatoare de energie pentru a detașa mintea. In timp, deprinderea scade in intensitate. Eu nu cred că Dumnezeu caută să producă frica, sa pedepsească sau Satan bine îmbrăcat în bucătar si caută să te fiarbă pt micul dejun. Hai sa fim serioși și să nu cădem în fanatism. Eu știu că Dumnezeu mă iubește necondiționat și eu la fel (adesea uit asta cum uit și de părinții mei, dar mereu exista conexiunea) mai știu că mereu te învață lecții, intr-un mod amuzant: Lecție 1 – Durerea: Te pune într-un scenariu in care cineva îți dă o palma fizic, după face că cineva sa te trădeze și să simți durere in suflet. La final îți zice: Asta a fost un strop din lecția „Durere”! Daca nu ti-a plăcut, te rog sa nu o produci nimănui! Ei bine, lecțiile continua! Dumnezeu nu mă vrea fricos, umil, sluga, făcând 300 de metanii că mă masturbez! Dumnezeu mă vrea curajos (după frica apare curajul) mă vrea umil cu cei care au nevoie de inspirație și atentie, in loc de 300 de metanii, mi-ar zice: apuca-te de un sport, mănâncă corect, citește cărți bune, caută oameni valoroși, dezvolta-te și cunoaște lumea. Exemplele continua! Dumnezeu este, așa cum și eu sunt și pământul exista. Adesea, anumite întrebări sunt prea grele pentru mine, dar atât timp cât fac lucrurile la unison cu ceea ce simt, sunt pe calea cea bună! Greșim, pentru că trăim pentru prima dată, important este sa nu perseveram și sa evoluam spiritual în tot acest mare balastru ce ne înconjoară!

  • Mantuirea nu este obligatorie si nu este un drept pe care il primesti la nastere. Pentru ca sa te mantuiesti exista niste reguli foarte clare iar in biblie scrie clar ca malahienii( cei care se masturbeaza) nu vor intra in Imparatia Cerurilor. In articol exte explicat cum poti scapa de malahie si fara ajutorul lui Dumnezeu nu ai absolut nici o sansa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s