Cate candele pot tine aprinse intr-o camera inchisa ?

Nu stiu daca si-a pus cineva aceasta problema pana acum: cate candele poti tine aprinse incontinuu intr-o camera ?

Si pentru ca diavolul incerca sa te prapadeasca atat in stanga cat si in dreapta mi-am facut un loc de rugaciune, am inceput cu o candela pe care o tineam aprinsa de cand veneam acasa si pana a doua zi dimineata, iar la sfarsit de saptamana candela ardea incontinuu de vinerea dupa masa pana lunea dimineata, apoi am ajuns la 3 candele si dupa aceea la 7 candele.

Am inceput sa ma simt tot mai obosit si desi mama mea mi-a spus ca sunt prea multe nu am tinut seama.

Cand am mers in aceasta saptamana sa cumpar ulei de masline pentru candela din locul obisnuit, nu era tipul de ulei pe care il cumpar de obicei si nu am cumparat iar azi (23.05.2015) mi-a venit gandul sa caut pe internet cate candele pot tine aprinse incontinuu intr-o camera.

Nu am gasit asta dar am gasit pe un forum un experiment facut de cineva cu timpul in care o lumanare consuma oxigenul intr-o camera inchisa.

Am facut acelasi experiment punand un borcan mare de 5.6 litri peste mai multe candele la rand iar in maxim 1 minut si 26 de secunde toate candelele se stingeau (in unele cazuri chiar intr-un minut), asta inseamna ca oxigenul era consumat.

Calculand volumul camerei: 3.9m x 3.85m x 2.52m = 37.83 mc

Volumul borcanului : 5.6 litri = 0.0056mc

Calculand ca o candela consuma oxigenul din 0.0056mc de aer rezulta :

0.0053 mc ––––-86 secunde (1 minut si 26 de secunde)

37.83    mc ––––-x   = 580960.71 secunde

580960.71 secunde = 161 ore

Rezulta ca o candela consuma tot oxigenul din camera in 161 ore. Nu este asadar nici o problema cu o singura candela  deorece camera nu este nici perfect inchisa si dimineata aerisim,  si chiar daca ar fi perfect etansa  oxigenul se consuma abia in 6.7 zile.

Dar in cazul meu cu 7 candele 161 ore / 7 = 23 ore pentru a consuma oxigenul iar la sfarsit de saptamana cand ardeau incontinuu nu imi faceau deloc bine.

Multumesc lui Dumnezeu pentru ca mi-a dat in gand sa caut si sa fac aceste calcule si cu adevarat cea mai buna este calea de mijloc, extremele sunt de la diavol.

Puteti tine asadar o candela aprinsa incontinuu, puteti tine chiar si 3 sau mai multe dar cat timp va faceti rugaciunea, nu incontinuu.

Bisericile au multe candele dar acolo volumul de aer este de zeci de ori mai mare.

IMG_20150322_081623

 

Reclame

6 gânduri despre „Cate candele pot tine aprinse intr-o camera inchisa ?

 1. Hristos a inviat!

  Foarte frumos ti-ai amenajat. Ti-as recomanda sa iti cumperi si icoane PICTATE cu foita de aur (bizantine ortodoxe), care sunt facute cu binecuvantare, rugaciune multa, post si multe alte randuieli.
  Ateva icoane pictate cu foita de aur in jurul unei candele, te va acapara garantat stalucirea si reflexia luminii din aur.

  Icoanele de sus sunt catolice, daca esti ortodox/a nu prea au ce cauta in casa. Adica le poti pune in alta camera sau mai bine doneaza-le .

  Eu au intrebarea” vietii” ce ma roade , daca este o diferenta si care ar fi diferenta, intre 1, 10, 100 sau n candele aprinse. Sigur conteaza dar “mor de curios” care e diferenta. Mi-as face un loc cu toti sfintii ortodoxi , sute multe , si le as pine candele la toti. Sincer

  • Cele cu foita de aur sunt frumoase. Aceste icoane sunt grecesti, nu sunt catolice. Poti sa tii mai multe candele aprinse fiecare cu un scop: una pentru tine, una pentru vii, alta pentru morti, etc. Dar intr-o incapere mica dupa cum am facut eu testul daca ai deja 7 candele iti consuma oxigenul si te simti slabit, poti chiar sa si mori. In acest moment tin doar una aprinsa. In biserici unde volumul de aer este de zeci de ori mai mare acolo se pot tine mai multe.

 2. Uite ceva ce cred ca nu stiai si nici eu ….

  Când se arde candela, în faţa Sfintelor icoane, îngerul candelei, înger păzitor care stă mereu în casă cât
  arde candela, stă aici în casa ta şi dincolo te va întâmpina când sufletul pleacă din această lume materială. Stă deci atâtea zile cât ai ars candela în casa ta, pe care o păzeşte şi o ocroteşte de orice rău, iar când sufletul tău va pleca dincolo, tot atâtea zile te plimbi prin Rai şi ai să te îndulceşti de acele bunătăţi, chiar dacă tu nu ai reuşit să te mântuieşti cât ai trăit pe pământ, şi numai după ce s-au scurs zilele în care tu ai ţinut candela aprinsă la icoanele din casa ta pe pământ, numai atunci te duci la locul rânduit de Dumnezeu după faptele tale din viaţă.
  Când ai aprins şi ai ars mereu candela la icoane, 24 de ore în şir, îngerul candelei îţi aduce şi sădeşte în grădina ta care o face în Rai, ca răsplată pentru mica ta jertfă pe care ai făcut-o cu atenţie şi cu credinţă, îţi aduce o floare din care s-a făcut uleiul sau un pom dacă era ulei de măslin. Iată cum ţi-ai pregătit grădina ta în ceruri încă fiind tu în viaţă şi pe pământ.
  Dacă ai aprins candela şi ai plecat de acasă şi între timp candela s-a stins, primul lucru pe care îl faci, spălându-te mai întâi pe mâini, este s-o aprinzi. Îngerul nu mai pleacă, iar dacă te iei cu alte treburi şi neglijezi aprinderea candelei, îngerul pleacă mâhnit şi revine numai după ce tu o aprinzi din nou.
  Dacă tu ai aprins permanent candela şi ai plecat de acasă lăsând-o aprinsă, chiar dacă ţi s-a rânduit sfârşitul în alte împrejurări, adică se întâmplă, cu voia lui Dumnezeu, să mori pe drumuri sau în altă parte decât în casa ta şi nu are cine să-ţi aprindă o lumânare, cu lumina candelei te însoţeşte îngerul pe drumul de dincolo, se socoteşte deci că ai lumânare aprinsă şi nu mori în întuneric. Când aprinzi candela sau adaugi ulei, adu-ţi aminte de turcul acela care aprinde în fiecare zi candela la icoana Sfântului Nicolae (icoana o luase dintr-o Biserică creştină pe care o jufuiseră semenii săi după căderea Constantinopolului) şi de minunea ce i s-a făcut cu prinderea hoţului ce îi prădase casa în lipsa sa. Este bine să dai de pomană, pentru mântuirea sufletului tău candele. Dumnezeu şi Maicuţa Domnului să vă aibă sub Sfântul Acoperământ. (Din sfaturile părintelui Nicolas, Mănăstirea Marea Meteora, Grecia).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s